Yurtdışından Cep Telefonu Getirme 
276 okunma

Yurtdışından Cep Telefonu Getirme 

ABONE OL
26/12/2022 19:32
Yurtdışından Cep Telefonu Getirme 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yurtdışından cep telefonu getirme sıklıkla tercih edilen durumlardan biridir. Belirli şartlar yerine getirildiğinde yurt dışından gümrük vergisi ödemeden cep telefonu getirmek mümkündür. Yurtdışından gelen bir kişi ya da yolcu 3 takvim yılında 1 adet cep telefonu getirdiğinde gümrük vergisi ödemeden bunu kullanmaya başlayabilir. 3 takvim yılında 1 adetten fazla getirildiği sürece cep telefonu için gümrük vergisi ödemek gerekiyor. 

Yurtdışında yaşayan vatandaşlar ya da belirli süreliğine seyahat amaçlı giden kişiler buradan cep telefonu getirmeyi tercih edebilir. Daha ekonomik fiyatlara geldiği için böyle bir tercih yapılır. Özellikle gümrük vergisi durumu pek çok kişi tarafından merak edilen bir durumdur. Şartlar yerine getirildiği sürece gümrük vergisi ödemeye gerek kalmadan bir cep telefonu getirilebilir. 

Yurt Dışından Gelen Cep Telefonu Getirme Neden Tercih Edilir?

Yurtdışından cep telefonu getirme durumu özellikle ekonomik fiyata getirilme açısından tercih edilen bir durumdur. Bu durumla beraber yurt dışından cep telefonu getirerek belirli şartlar dâhilinde gümrük vergisi ödemeden rahatlıkla bu telefonu kullanmaya başlamak mümkün olur. 

Yurt dışından getirilen telefonlarda genellikle farklı modelleri ve üst modeller daha uygun fiyatları alındığı için bu durum sıklıkla pek çok kişi tarafından yapılan bir durumdur. Yurt dışına seyahate giden yarı zamanlı orada yaşayan ve ülkeye geri dönen kişiler genelde telefon getirmeyi tercih edebilir. Böyle durumlarda ise gümrük vergisi gibi bunların ödemesi yapıldıktan sonra telefonları daha rahat bir şekilde kullanılabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.