ÇATES'in Halka Arzında Talep Toplama   Tarihleri, 30 Kasım – 1 Aralık
  • Bahce Haber
  • Ekonomi
  • ÇATES'in Halka Arzında Talep Toplama  Tarihleri, 30 Kasım – 1 Aralık
50 okunma

ÇATES'in Halka Arzında Talep Toplama  Tarihleri, 30 Kasım – 1 Aralık

ABONE OL
24/11/2023 17:30
ÇATES'in Halka Arzında Talep Toplama   Tarihleri, 30 Kasım – 1 Aralık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÇATES’in Halka Arzında Talep Toplama 

Tarihleri, 30 Kasım – 1 Aralık

 

 

Ülkemizin ilk ve tek yerli taş kömürü santrali Çatalağzı Termik Santrali’nin (ÇATES) Sermaye Piyasası Kuruluna halka arz için yaptığı başvuru onaylanmıştı. 

 

ÇATES için talep toplama tarihleri 30 Kasım – 1 Aralık olarak açıklandı.

 

Ürettiği kesintisiz elektrik ile Türkiye’nin artan enerji ihtiyacının karşılanmasına kritik bir katkı sunan ÇATES’in halka arzında talep toplama, 30 Kasım – 1 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleşecek. 

 

Halka arza İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin liderliğinde kurulan konsorsiyum   içinde 36 aracı kurum iştirak ediyor. 

 

Şirketin, halka arz edilecek pay oranı %20.01 olarak açıklanırken; hisselerin arzında eşit dağıtım yönteminin kullanılacağı belirtilmiştir. İzahnamede yer alan bilgilere göre ağırlıklı kısmı sermaye artırımı olmak üzere toplamda 33.050.000 TL nominal değerli pay, yatırımcılara 57,15 TL fiyattan halka arz edilecek. Halka arz büyüklüğünün 1,89 milyar TL olması beklenmekte.  

 

ÇATES’in halka arzından elde edilecek gelir, şirketin öz kaynakları ile sermaye gücünün artırılması kapsamında finansal borçluluğun azaltılmasında kullanılacak. ÇATES, sağladığı sürdürülebilir gelir ile yatırımcısına da düzenli temettü geliri sağlamayı hedefliyor.

 

Halka arzın başarıyla tamamlanmasını takiben Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlaması beklenen ÇATES’in BIST kodu ‘CATES’ olarak belirlendi. 

 

Halka arza ilişkin detaylı bilgiler için www.infoyatirim.com ve www.cates.com.tr ile konsorsiyum üyesi aracı kurumların internet sitelerinden alınabilir.  

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.