Büyüyen müşteri portföyüyle Türkiye'den dünyaya uzanıyor
8 okunma

Büyüyen müşteri portföyüyle Türkiye'den dünyaya uzanıyor

ABONE OL
02/05/2024 16:25
Büyüyen müşteri portföyüyle Türkiye'den dünyaya uzanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zorlu rekabet koşullarının hâkim olduğu iletişim merkezi sektöründe geçtiğimiz yıl 27 yeni markayı daha bünyesine katan Procat, yüzde 73 reel büyüme kaydetti. Sahip olduğu teknolojiler ve operasyonel yetkinlikleriyle uçtan uca çağrı merkezi yönetimi konusunda yerli ve global markalara fark yaratan hizmetler sunan şirket, yatırımlarını sürdürecek. Geçen yıl 1 milyon dolarlık donanım ve lisans yatırımının yanı sıra 5,6 milyon TL’lik lokasyon yatırımı yapan Procat, 2024 yılında bu rakamı 4 kat artırma kararıyla büyümeye rekor düzeyde devam edeceğinin sinyallerini veriyor. Tüm yatırımları ve büyümesi sonucunda çalışan sayısını da yüzde 43 oranında artıran şirket, yeni hedefleri ışığında ülke istihdamına katkı sağlamayı sürdürüyor.

 

İletişim (çağrı) merkezi sektörünün öncüsü Procat, rekor büyüme ve büyük başarılara imza attığı 2022-2023 döneminden aldığı rüzgarla iddialı rotalar belirlemeyi sürdürüyor. Müşteri portföyüne sürekli olarak farklı sektörlerden yeni markalar kazandıran şirket, global ortaklıklarla küresel boyutta da etki alanını genişletiyor. Geleceğe yönelik kararlılıkları doğrultusunda yakın dönemde önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini ve ekiplerini de bu yönde büyüttüklerini belirten Procat CEO’su Eniz Akdağ, hedeflerindeki yeni yatırımlar ve stratejik hamlelerle sektöre çok daha yüksek katma değer sunacaklarının altını çizdi.

 

Müşteri portföyünü genişleten Procat, ekibini de yüzde 43 büyüttü

Procat’in güncel şirket karnesini aktaran Eniz Akdağ; “Sektörümüzde dijital dönüşümün hızlandığı, yenilikçi teknolojilerin kullanıldığı oldukça hareketli bir dönemden geçiyoruz. Aynı zamanda müşteri deneyimini en üst seviyeye çıkaracak kişiselleştirilmiş hizmetlerin sunulduğu, self-servis seçeneklerinin geliştirildiği ve müşteri geri bildirimlerine daha fazla önem verildiği stratejilerin öne çıktığı bir zamandayız. Biz de şirket olarak tüm bu alanlarda etkili aksiyonlar alıyor ve gerek müşteri portföyümüz gerek yetenekli iş gücümüz gerekse yatırımlarımızla büyüyerek ilerliyoruz. Yüzde 138’lik rekor büyüme kaydettiğimiz geçtiğimiz dönemde 27 yeni şirketi portföyümüze katarak sektördeki pazar payımızı ve gücümüzü daha da artırdık. Dünya devi global şirketlerle stratejik iş ortaklıklarına da imza atarak şirketimizin küresel arenadaki rekabet gücüne güç katıyoruz. Şirketimizin büyüme stratejisinin bir yansıması olarak çalışan sayımızı da yüzde 43 artırdık ve önümüzdeki süreçte yeni yeteneklerle güçlenen ekibimizle daha iddialı bir şekilde ilerlemeyi hedefliyoruz” diye belirtti. 

 

Global markalara sunduğumuz yabancı dildeki iletişim merkezi operasyonlarımızın geliri, toplam gelirimizin yüzde 60’ını oluşturuyor. Bu operasyonlar, dünya genelindeki müşterilerimize özel ve etkili hizmetler sunmamızı sağlarken, şirketimizin uluslararası alanda adını duyurmasına da önemli bir katkı sağlıyor.

 

2024 yılında yatırımlarımızı 4 kat artırıyoruz

Geleceğe yönelik kararlılıklarının bir kanıtı olarak önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerinin altını çizen Akdağ; “Toplamda 5,6 milyon TL’lik bir lokasyon yatırımı ve 1 milyon dolarlık donanım ve lisans yatırımı yaptık. Üstelik 2024 yılı içinde lokasyon yatırımımızı 4 kat artıracağız. Bu sayede, şirketimizin teknolojik altyapısını güçlendirerek müşterilerimize daha iyi hizmet sunma kapasitemizi artıracağını öngörüyoruz. Gelecek için büyük hedefler belirledik ve bu hedeflere ulaşmak için kararlılıkla çalışıyoruz. Bu kapsamda müşteri odaklı yaklaşımımızı sürdürecek, teknolojik yeniliklere öncülük edecek ve uluslararası arenada daha da büyüyerek global bir etki yaratacağız. Yakın zamanda faaliyete geçen Dubai ofisimizle Orta Doğu pazarındaki ilerlememiz yeni kapılar açacak ve 2017 yılından bu yana Avrupa’daki global markalara hizmet veren Londra’daki ofisimizle uluslararası ticari faaliyetlerimize tüm kanallardan devam edeceğiz. Yüzde yüz yerli sermayemizi doğru finansal adımlar, güçlü iş birlikleri ve yeni yatırımlarla daha da ileriye taşımayı sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.